ACHTERBUURVROUW.NL

ACHTERBUURVROUW

Martin Bril (Utrecht, 21 oktober 1959) is een Nederlandse columnist en schrijver.
Na een studie filosofie in Groningen ging hij naar de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Bril schreef jarenlang columns in onder andere Het Parool. Sinds september 2001 schrijft hij dagelijks in De Volkskrant. Verder publiceert hij in Vrij Nederland het wekelijks feuilleton Evelien, waarvan onder regie van Rita Horst een televisieserie werd gemaakt.
In 2006 schreef Martin Bril het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Bibliografie

1990 Voordewind
1993 De mooiste baby van de hele wereld
1994 Altijd Zomer Altijd Zondag
1998 Het Tekort
1998 Etalagebenen
1999 Stadsogen
1999 Spuigaten
2000 Hollandse luchten
2001 Gloriedagen
2001 Evelien, waarvan ook een televisiserie is gemaakt: Evelien (televisie)
2001 Wereld van heimwee
2001 De manipulatie
2002 De Afsluitdijk en verder
2002 Verzameld werk (gedichten)
2002 Twee broers en een broodjeszaak
2003 Grote kleine dingen (en andersom)
2003 Gelukkig niet
2003 Overal een rode tas
2003 De russische achterbuurvrouw
2004 Het ronde land
2004 Twee dochters en een reiger
2004 Verzameld werk deel 2 (gedichten)
2004 De Franse slag
2004 Eigen benen
2004 De straten van Amsterdam
2005 De dag van de nieuwe haring
2005 Het leed dat liefde heet
2006 Een plek onder de zon
2006 Het verdwenen kruispunt
2006 De heetste dag van het jaar
2007 Schitterend blauw

Met Dirk van Weelden:

1987 Arbeidsvitaminen
1990 Piano en gitaar
1991 Terugwerkende kracht
1992 Home sweet home

Deze domeinnaam kopen of huren? geef hier uw bod